Viegli un ātri pagatavojami deserti

Kā jau zināms, parasti deserti ir diezgan grūti pagatavojami. Bieži vien to gatavošana prasa diezgan ilgu laiku. Mūsdienās, kad cilvēkiem brīvā laika ir ļoti maz, reti kurš ir gatavs pavadīt virtuvē vairākas stundas, lai pagatavotu kūku. Var taču tik vienkārši lielveikalā to nopirkt, turklāt varbūt lielveikala kūka pat būs garšīgāka nekā tā, ko tu būtu pagatavojusi. Tieši tāpēc ir izdomāti daudzi deserti, kuru pagatavošana ir pietiekami ātra, kā arī vienkārša. Reti kurš spēj dzīvot bez kaut kā garšīga un salda. Ik pa laikam ko tādu var atļauties – nebūtu labi kūkas ēst katru dienu. Ļoti vienkārši ir pagatavot biezpiena krēmu – turklāt, to var papildināt ar ko vien vēlies. Ir daudz opciju, ko pievienot biezpiena krēmam – dažādas ogas, augļus, ķīseli, kādu ievārījumu, cepumus vai grauzdētas auzu pārslas. Protams, vari būt radošs un izmēģināt to, kas tev garšos vislabāk. Šāds deserts ir ne tikai vienkāršs, bet arī veselīgs un garšīgs. Protams, tā veselīgums un garšīgums gan ir atkarīgs no tā, ko tu tam pievienosi, kā arī kas nu kuram garšo. Bezē cepumi arī ir viegli pagatavojami – to sastāvdaļas ir mājās ikvienam. Tiem nepieciešams olu baltums un cukurs. Protams, jāatrod pareizās proporcijas, taču kad tas izdarīts, tos pagatavot ir vienkārši. Tas gan nav pats ātrākais deserts, taču cepumus var ēst gan tāpat, gan arī tālāk gatavot kādu saldo, kurā izmantotu šos cepumus. Ja pamēģināsi pats pagatavot bezē cepumus, tad tādus vairs veikalā nepirksi, jo pašam tie sanāk daudz garšīgāki. Turklāt, tu vari pagatavot ne tikai klasiskos cepumus, bet arī pievienot to, ko vēlies, piemēram, kakao, kanēli vai ko citu. Protams, klasiskais deserts – banānu splits – tādu var atrast gandrīz katrā ēstuvē. Arī mājās to var vienkārši pagatavot, jo tam nepieciešams tikai banāns, saldējums un putukrējums. Vari izmantot tādu saldējumu kāds patīk. Arī ar putukrējumu vari izvēlēties – nopirkt jau gatavu vai uzputot pats. Lielisks un ātri pagatavojams deserts, kurš garšo ikvienam. Tāpat var gatavot līdzīgus desertus, piemēram, saldējumam kaut ko pievienot. Vari iegādāties vienkāršu vaniļas saldējumu, taču mājās tam pievienot augļus, ogas, ievārījumu, medu, mērci vai ko citu. Tādējādi nevajag pirkt dārgos saldējumus ar dažādām garšām – šo pašu vienkāršo plombīru vari izmainīt līdz nepazīšanai. Vasaras laikā ogas ir ļoti aktuālas. Piemēram, zemenes vari pagatavot dažādi – var saputot zemenes kopā ar saldo krējumu – iznāks tāds kā zemeņu krēms. To var ēst tāpat vai arī sasaldēt un tas būs kā saldējums. Var eksperimentēt un šādi ar saldo krējumu saputot arī kādas citas ogas vai augļus. Ļoti vienkāršs un garšīgs deserts. Tā kā tam sastāvā ir saldais krējums, tad tas būs treknāks par, piemēram, saldējumu, tāpēc šo saldējumu nevajadzētu aizstāt pilnībā ar šo desertu. Ja vēlies pagatavot kādu nopietnāku desertu, tad vari mēģināt kādu siera kūku – labāk tādu, kura nav jācep. Patiesībā visas tās kūkas, kuras nav nepieciešams cept, ir ļoti viegli pagatavot – tikai nepieciešams salikt kopā visas sastāvdaļas. Šādu kūku variācijas ir ļoti daudz, taču visticamāk, lielākā daļa no šīm kūkām būs daudz garšīgāka, ja to būs iespēja atstāt ledusskapī uz pāris stundām, lai tā savilktos – nav pats ātrākais deserts, taču viegls gan.